Kocsis Máté szerint Karácsony Gergely mögött Gyurcsány áll

Tegnap egy nagyon jó mondat hagyta el Kocsis Máté száját. Mondjuk a VIII. kerület atyaúristenének száját csak jó mondatok hagyják el, de ez különösen zsenialitást csillantó szakmai megoldás volt.

A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté szerint Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".

Ez pedig azért szép, mert aki néha szokta használni az elméjét propagandalózung olvasása mellett gondolkodásra is, annak már eszébe juthatott, hogy míg Karácsony Gergely mögött Gyurcsány áll, Gyurcsány mögött a Fidesz.

Az pl. ugye megvan, hogy a zuglói parkolási ügy a helyi Fidesz, illetve a MSZP összekacsintásának, valamint Karácsony Gergely gyertyatartásának közös gyermeke?

Na, meg az, hogy Gyurcsány Ferenc politikai pályájának létezése jelenleg nem a DK számára a legfontosabb, hanem a Fidesznek. A magyar társadalom egy részének Gyurcsány Ferenc még mindig megoldás az Orbán-fóbiára, mert a magyar társadalom egy része úgy tűnik, rohadt gyorsan felejt. A magyar társadalom egy részének pedig Orbán Viktor az egyetlen megoldás a Gyurcsány-fóbiára. Mert a magyar társadalom ezen része pedig annyira nem tud felejteni, hogy szavazáskor az ujjait még mindig az elmúltkilencévet megelőző elmúltnyolcév vezérli az értelmes gondolatok helyett. De a nagy emlékezés arra már nem terjed ki, hogy feltegyék a kérdést: Gyurcsány Ferenc az elmúltkilencévben miért nem került börtönbe az elmúltnyolcév miatt?

És amíg mindez így van, elég Böröcz Lászlónak heti egyszer kiállni a sajtó elé, és kimondani: Gyurcsány.

Gyurcsány pedig jön, lát és örömmel darál.