Napi ok az örömre: Schmidt Mária közalapítványába tavaly még több közpénzt toltak bele

Mindig boldogságot okoz, ha tudjuk, jó helyre kerülnek az adóforintjaink.

Az egy évvel korábbi 5,2 millárd forintról 5,4 milliárd forintra bővült tavaly a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapitványban (KKETTKK) bevétele - írja a Népszava.

Ja, s tavaly 47,2 millióról 97 millióra nőttek Schmidt Mária főigazgató - az ország egyik leggazdagabb vállalkozója - juttatásai a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványban (KKETTKK) – derül ki a Terror Házát is üzemeltető szerveződés minap leadott beszámolójából. 

A Népszava cikke szerint a legtöbb pénz az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett, ami hat jogcímen tavaly összesen 2,8 milliárdot fizetett. Ez leginkább az I. világháború kitörésének száz éves évfordulójára rendezett ünnepségsorozathoz, az 1956-os és a Gulág-emlékévhez, valamint a Kertész Imre Intézet megalapításához kapcsolódó költség.

Apropó I. világháború! Már csak azért is örvendhetünk, hogy a pénzünk egészen biztosan jó helyre kerül, mert Schmidt Mária ugyebár egészen döbbenetes történelmi összefüggéseket szokott megvilágítani számunkra. A pénzünkért cserébe megtudhattuk már tőle többek között azt, hogy a világháborúkat nem is biztos, hogy az nyerte, akiről mi tanultunk.

„A nyugati világ ereje, legitimációja, önbizalma, magatartása, mellyel számunkra diktál, az abból fakad, hogy kétszeres győztesei a világháborúknak, hiszen megnyerték az első világháborút, megnyerték a második világháborút, sőt a harmadik világháborút is a győztes oldalon fejezték be" - mondta nem olyan régen a Hír TV stúdiójába.