Amire mindig jut pénz: Csak az idén több mint 120 nemzetközi sporteseményt látunk vendégül

Persze ettől még ugyanúgy a legelhízottabb nemzet vagyunk Európában, de hát, Orbánisztán sportszeretetének lényege nem is a mozgás. 

A magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada túlsúlyos, illetve elhízott, a helyzet pedig egyre rosszabb, de ez semmit nem befolyásol abból a szempontból, hogy az adóforintokat ne csupán drága nemzetközi események megrendezésére és kihasználatlan - üres - stadionok felépítésére költsék.

A 444 készített egy hosszú összeállítást arról, mi mindent rendez Magyarország csak az idén. Az idei 120 esemény közül az olimpiai sportágak világbajnokságait szokás kiemelni:

- Áprilisban már volt a pingpong-vb,

- júliusban lesz vívó-vb,

- augusztusban kajak-kenu,

- szeptemberben öttusa világbajnokság.

Továbbá:

- Volt női foci Bajnokok Ligája-döntő,

- itt lesznek a Maccabi Európa-játékok is, ami létszámban kiemelkedő verseny, bár a tervezett helyszínek nem készültek el.

- Szintén Budapest lesz a házigadája a World Urban Gamesnek is, ami Orbán Viktor szerint egyfajta „fiatalos sportfesztivál a város szívében”.

Emlékeztetőül: A 2017-es vizes világbajnokság költségei irgalmatlanul elszálltak, a mai napig nem lehet tudni, mire ment el majdnem 130 milliárd forint. Ez azonban nem gond, Magyarország pályázik a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságra, hátha valamelyiket megkapja. 

Btw. a négy idei magyarországi világbajnokság költségvetésében szintén repkednek a milliárdok.