Jobb, ha tudod: Orbán szerint úgy érzed, most jó idők járnak! (+videó)

Az teljesen mindegy, hogy így van-e, úgy érzed és kész! A miniszterelnök megint vette a bátorságot, és minden magyar nevében beszélt.

Tegnap este a Budapest Kongresszusi Központban, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán vett részt Orbán, az eseményt az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendezték meg. Sztárfellépő is színesítette a programot, és itt most nem a világszerte elrettentő példaként emlegetett Viktorra gondolok, az est hangulatfelelőse Paul Anka volt.

Azt nem tudni, hogy a kellemes dallamok, a finomok italok, vagy a valóságtól való teljes elrugaszkodás - esetleg mindhárom - hatására eresztette el ütős mondatait Orbán, de az biztos, hogy szavait egyszerűen muszáj idéznünk.

Az amerikai-magyar kapcsolatok jellemzése során a magyar kormányfő egy átlag időjárás jelentéshez hasonló halandzsázással megállapította, hogy

az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők.

A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak.

Érdemes lenne azon töprengeni egy kicsit, hogy ezen a ponton vajon mire is gondolt a költő, de miután te is és én is, és minden magyar megtudta, hogy úgy érezzük, jó idők járnak, inkább jöjjön egy másik, hasonlóan erős mondat, a kedd estéről:

Kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt, mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, „nemzeteink alapját” pedig a családok adják, amelyek apából, anyából és gyermekekből állnak

Igen, ezt nem Bödőcs Tibor mondta egy paródia részeként, hanem Orbán Viktor, mégpedig röhögés nélkül.

Egyébként arról, hogy a mélyszegénységben élők, a megvezetett nyugdíjasok, a bebuszoztatott ukránok, a kiszolgáltatott, kihasznált cigányság simlis miniszterelnöke előszeretettel veszi a bátorságot, és beszél minden magyar nevében, miközben az országban élők többsége már rég az őt valóban megillető helyre küldte volna, nekem speciel Besenyő Pista bácsi ugrik be, akinek mindig igaza volt, ha ő úgy akarta.

Az egészben az az igazán kétségbeejtő, hogy míg az alábbi jelenet természetesen egy poén része, a megreccsent despotaként száját nyaldosó, sokszor zavartan viselkedő Orbán mindezt teljesen komolyan tolja.

Annyi hasonlóság azért mindenképpen van, hogy a magyar miniszterelnököt pontosan annyira lehet komolyan venni, mint a Besenyő család fejét.