Jöhetnek a különbíróságok, a halasztással csak a nemzetközi partnerek kijátszása volt Kövérék célja

Gulyás Gergely közel másfél hónapja jelentette be a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását. Számítani lehetett rá, hogy ez csak egy újabb trükk, hiszen Gulyás már akkor sietve hangsúlyozta, hogy hogy a törvény a kormány szerint megfelel a jogállamiság követelményeinek, azonban úgy ítélték meg, hogy az új rendszer "egy olyan európai és nemzetközi vita kereszttüzében áll", amely a bírói függetlenséget kérdőjelezi meg. Úgy tűnik, már nincsenek ilyen aggályaik. :-D :-D :-D

Természetesen a különbíróságok bevezetésével egyértelműen az a cél, hogy a politikai ügyekben pártkáderek hozhassanak majd döntéseket, így az Orbánék számára kényes ügyekben a hatalomhoz lojális emberek ítélkezhetnek majd.

Kövér bajsza alól - 41 nappal Gulyás színjátékát követően - most előbukkant az igazság, vagyis az, hogy mindössze arról volt szó, hogy megvárták az EP-választásokat, illetve azt, hogy eldőljenek az európai bizottsági posztok és szerepek, és máris más színben tálalják a dolgokat. A történet egyébként így fest, Kövér szemszögéből:

A halasztás nem a törvény minőségével, hanem azzal a teljesen irracionális nyomásgyakorlással és támadássorozattal függ össze, amelynek Magyarország ki volt téve az igazságszolgáltatás átalakítása miatt.

Szóval, 41 nap elteltével Kövér elvtárs már nem érzékel annyi támadást, a nyomásgyakorlások által keltette viharok sem rezgetik meg bajszát, így hamarosan jöhet, aminek jönnie kell.

Persze egy évet még valószínűleg várni kell majd a jogállamiságot végleg szakadékba taszító törvény bevetésére, hogy miért?

Azért mert addigra osztják el az eu-s pénzeket a teljes, 2020-2027-es ciklusra.