Ja, semmi: most csak Orbán „hőséről, Salviniről derült ki, hogy oroszok pénzelik...

Most már legalább tudjuk, hogy miért tartotta fontosnak, hogy putyinos pólóban pózoljon az Európai Parlamentben. Ugyanis egy most nyilvánosságra hozott titkos hangfelvételen Matteo Salvini közvetlen bizalmasa tárgyal arról oroszokkal Moszkvában, hogy milyen úton-módon nyomjanak dollártízmilliókat a olasz populista kormánypártba, a Ligába.

A Buzzfeed News által közölt hangfelvételen egy az olasz belügyminiszterhez (!), Salvinihez szorosan köthető olasz „üzletember” egy moszkvai luxusszállodában tárgyal arról orosz üzletemberekkel, hogy milyen technikával nyomják tele dollártízmilliókkal a szélsőjobboldali populisták pártját. Végül az a „deal”, hogy egy nagy orosz olajcégtől - közvetítőkön keresztül - 1,5 milliárd dollár értékben vásárol egy olasz cég kőolajat és az ebből a bizniszből származó 65 millió dollárnyi közvetítői jutalékot nyomják bele titkos csatornákon keresztül a Salvini-vezette Ligába.

A mi szempontunkból nem mellékes, hogy a hangfelvételen Orbán neve is elhangzik a Putyin-nyaller hazaáruló olaszok szájából, mint Putyin egyik európai szövetségese. Érdekes, hogy az osztrák hazaárulót, az ugyancsak oroszokkal bizniszelgető Heinz-Christian Strachét leleplező, titkos videófelvételen is éppen Orbán volt a példa. Talán nem véletlen… Mint ismeretes Orbán Viktor Matteo Salvinit tartja egyik legfontosabb szövetségesének, sőt 2018 nyarán „az én hősömnek”, majd legutóbbi, májusi találkozásukkor barátjának nevezte az oroszok által pénzelt olasz belügyminisztert.

Feltehetően Putyintól érkezett a kérés mindkét politikus irányába, hogy az EP-választáson próbáljak egymást erősíteni vagyis az oroszok által pénzelt európai populizmust. Orbán pedig erre ígéretet is tett, mint ahogyan azt tavasszal elmondta:

keresni fogjuk az együttműködést Salvinivel, látványosan, bevallottan és nyíltan.

Nekünk már ez is felér egy beismerővallomással...