Nekünk még szégyenlősködnek Orbánék, de a kínaiaknak már úgy adják el magukat, mint Rákosi méltó utódjai...

De mit is várhatnánk egy egykori ifjú kommunistától... 70 évvel ezelőtt éppen Rákosi Mátyás, a véreskezű kommunista diktátor vette fel a kapcsolatot Kína véreskezű kommunista diktátorával, Mao Ce-tunggal. Orbán - az egykori KISZ-vezető - pedig elismerően csettintett egyet és ennek kapcsán tegnap elmondta, hogy a magyarok nem gondolták volna, hogy milyen nagy jelentősége lesz ennek a kapcsolatnak. Emlékeztetnénk a kedves olvasót, hogy Kínában még javában tombol a kommunizmus, működő átnevelőtáborokkal Orbán pedig folyamatosan azt a rendszert méltatja. Mondjuk az a napnál is világosabb, hogyha Orbán és családja nem lenne ennyire rágyógyulva az Európai Uniós pénzekre, akkor nagy valószínűséggel már nálunk is újranyitotta volna Recsket.

Kína és Magyarország barátságát és megbízható partnerségét méltatta Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Ji kínai külügyminiszter budapesti tárgyalásukon

- közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Rákosi Mátyás nem álmodott szebb sajtónyilatkozatokról a kommunista Kínával. Igaz, nem is találkozott annyit a kommunista Kína akkori elnökével, mint Orbán a mostanival.

Ahogy meg szoktuk ünnepelni a házasságok vagy barátságok évfordulóit, ugyanúgy fontos az országaink és kultúráink közti kapcsolatok megünneplése is. Hiszen ez is egyfajta házasság vagy egyfajta barátság: s noha az akkori személyek már eltávoztak köztünk, az ő örökségüket mi visszük tovább, mi folytatjuk, mi gondozzuk, éltetjük, és természetesen mi adjuk tovább az utódainknak.

- emelte cirkuszi "magaslatokba" az emberi szabadságot sárba tipró kommunista Kína felszopását Fekete Péter, kulturális államtitkár. 

orban_kina

Idősebb és egykori ifjú kommunista. Vajon melyik-melyik?  (Fotó: Facebook.com)

(Főkép: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda)