Öt fideszes a parlament teljes tavaszi ülésszakán néma maradt, jobbikos volt a legaktívabb ellenzéki felszólaló - videó

A brutális fizetéssel bíró Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter, Benkó Tibor honvédelmi miniszter, az elborult kijelentéseiről ismertté váló Kásler „Tízparancsolat” Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér „Két hét alatt rend” Sándor belügyminiszter és Rogán „Kötvény” Tóni propagandaminiszter egyáltalán nem hallatták a hangjukat. Ez azt jelenti, hogy személyesen a nekik címzett képviselői kérdésekre sem válaszoltak.

Az RTL Klub Híradójából azt is megtudhattuk, hogy

a legtöbbször felszólaló ellenzéki képviselő a jobbikos Z. Kárpát Dániel volt. Ne vegyük el azonban az első helyet Rétvári Bencustól, ő volt az, aki az ülésszakban összességében a legtöbbször próbálta elferdíteni a tényeket szólalt fel, az már más kérdés, hogy a frontvonalba tolt fideszes anekdotáinak valóságtartalma általában éppen annyi volt, mint Németh Sziló, vagy éppen Orbán étrendjében a saláta. Nem sok.

Dömötör Csaba szerint természetesen ez így rendben van, az ő álláspontja ugyanis az, hogy a minisztereknek nem az a dolga, hogy a parlamentben tevékenykedjenek.

13_1