Orbánék tényleg mindent megtehetnek, amit csak akarnak?

Eltiporják az MTA-t, átnevezik a HÉV-et metrónak, zsebre vágják a főügyészt, a bíróságokat, a választásokhoz közeledve irányításuk alá vonják az informatikai rendszert, törvényeket írnak át, hogy könnyebb legyen kibújni a bűnszervezet vádja alól. És mindez nem valami B-kategóriás maffiafilm, hanem a kőkemény magyar valóság.

Eddig elegendő volt annak megállapítása, hogy három személy legalább két, minimálisan ötévi szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követ el már fél-egy év alatt is. Mostantól a bűnszervezethez viszont már meg kell állapítani az elkövetők közötti alá-fölérendeltségi viszonyt, munkamegosztást, konspiratív kapcsolatrendszert. A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a hierarchiát még csak-csak lehet majd igazolni, de a konspiráció bizonyításához már igen különleges esetek kellenek majd. Nem lesz könnyű dolga a vádhatóságnak, ha mostantól bűnszervezetben elkövetéssel akar valakit megvádolni, ugyanis a hármas feltételt együtt szinte lehetetlen lesz bizonyítani.

- mondta a napokban egy a Népszava által a fideszes módosítással kapcsolatban megkérdezett jogász.

Lehet, hogy jelenleg - következmények nélkül - megtehetnek bármit. De attól még az embereknek a HÉV az HÉV, a bűnöző pedig bűnöző marad.

Ősszel pedig, az önkormányzati választások után térjünk vissza a címben feltett kérdés megválaszolására.

borit