Úgy tűnik, a Fidesz inkább átírta a Btk.-t, hogy Simonka György megússza

De érdekes, hogy Orbán pont a napokban pózolt az egyebek mellett két rendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással; két rendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel; két rendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel vádolt, mentelmi jogától megvont fideszes országgyűlési képviselővel.

A jövő évi költségvetésben rejtették el a törvénymódosítást, amely a bűnszervezet fogalmát írja át. Vagyis, mostantól kizárólag akkor minősíthető egy bűnözői kör bűnszervezetnek, bűnszervezetnek ha az legalább három személyből álló, hosszabb időre, hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen már megtörtént a vádemelés, bűnszervezetet is érintve, így azonban kevésbé kell aggódnia az ítélet miatt: megúszhatja felfüggesztettel is, nem duplázódnak a büntetési tételek, és a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége is adott.

Ami pedig a legszebb: mostantól sokkal nehezebb, majdhogynem lehetetlen lesz rábizonyítani az elkövetőkre a bűnszervezetben való cselekményt.

Simonka György ezek szerint tudhat olyan dolgokat, amiért Orbánék Btk. módosítás árán is megvédik. Az ostoba szavazót pedig nem érdekli a korrupció, csak a migránsok.