Kárász Róbert kormánypárti énje ismét kibontakozhatott az ATV stúdiójában

A 444 vette észre, hogy miközben Kunetz Zsomborral (a lap rendszeres szerzőjével) beszélgetett, jól fizetett Fidesz-szponzorba ment át.

Kárász Róbert korábban már szerzett szakmai tapasztalatot az Orbán-oltár építésben, Tarlós István ki is tüntette érte. Na, de erre majd később emlékezzünk vissza, most álljon itt, hogy az ATV "riportere" szerint mennyire fantasztikus fejlődésen esett át az egészségügy:

„Nagy örömmel mondtuk mi itt Judittal, de gondolom a mentősök még jobban örülnek ennek, amit ugye Kásler  miniszter úr bejelentett, és láthattuk is a bejelentésnek egy részét, mármint a tartalmát, az eszközökről, hogy 1.6 milliárd forintos értékben az Országos Mentőszolgálatnál eszközbeszerzésre került sor, olyannyira, hogy kérem szépen ez 2500 darab új eszközt jelent, ebből van 300 defibrillátor, 150 speciális lélegeztetőgép, és egy csomó más eszköz. Akkor ön is elismeri, nem, hogy az egészségügy területén fantasztikus fejlődések vannak?”

Kunetz erre azt felelte, hogy valójában 10+ éves, elavult eszközöket cserélnek le újabbra, ami szerinte természetes kellene, hogy legyen, Kárász azonban nem nyomja el ilyen könnyen kormánypárti énjét:

„Megértettem Kunetz úr. Akkor ha azt mondom, amit ugye szintén Kásler miniszter úr említett, és örömmel jelentette ezt be, hogy 2010 óta a kormány folyamatosan fejleszti a mentőszolgálatnak például azon részét... újabb és újabb mentőállomásokat adnak át, újabb és újabb mentőállomásokat újítanak fel, akkor ez most már tényleg pestiesen nem mondjuk azt, hogy smafu.”

Sőt, tud is még rádobni egy lapáttal:

"Hadd mondjak azért már egy olyan dolgot, amivel csak egyet ért, mert eddig kettőből kettővel messze nem értett egyet. Azt mondja a miniszter úr, hogy nagyon nagyon sok mindent megtesz a kormány annak érdekében, hogy a mentősöknek például a bérét rendezze, 2010 óta, ez csak egy példa, statisztika, 2010 óta képzelje el, duplájára emelték a mentősöknek a bérét.”

Nos, ennél a pontnál vissza is térhetünk arra, miért kitüntetett televíziós személyiség Kárász Róbert. Egyrészt azért, mert Tarlós István adott neki egyet a tavalyi Csengery Antal-díjból a „magas színvonalú szerkesztői, műsorvezetői munkájáért”.

Másrészt, mert korábban azt is sikerült elérnie, amit nagyon keveseknek: két stúdióban beszélgető személyből nem Szanyi Tibor volt a visszataszítóbb fél.

Mindezek fényében azt kell mondjuk, Kárász megint szép munkát végzett.