Orbán nem foglalkozik üzleti ügyekkel, de apja annál inkább: 1.900 millió forintot szakított tavaly!

Orbán Viktor nem foglalkozik üzleti ügyekkel, csak az apja, veje és lánya és persze a strómanjai lettek az elmúlt években milliárdosok. Orbán Győző bányája szinte a szó szoros értelmében pénzbánya. De Orbánt persze nem, őt sosem érdekelték a pénzügyek... Nem az ilyenekre szokták mondani, hogy hülye, aki elhiszi?

A teljes konkurenciát lekörözte a piacvezető bányacégek piacán Orbán apjának genti bányája a legmagasabb árbevétel arányos nyereségráta tekintetében. Orbán Viktor családjának céges érdekeltségei közé tartozik a Fejér megyei Gánt bányáját működtető Dolomit Kft., amely – az Orbán-család több vállalkozásához hasonlóan - az elmúlt néhány évben látványos üzleti növekedést produkált. Mindezt annak ellenére, hogy Orbán Viktor tagadta és lényegében folyamatosan tagadja, hogy apja állam által finanszírozott projektekben lenne beszállító. Ennek ellenére dokumentumok bizonyítják, hogy Orbán Győző cége, a Dolomit Kft az elmúlt években több tízmilliárd forintnyi közpénzt felemésztő projektekhez is szállított építőanyagot.

Ennek eredményeként Orbán apjának Dolomit Kft. nevű cége, 2018-ban 4,6 milliárd forintos árbevétel mellett 1,9 milliárd forintos profitot termelt. Ez nem rossz, sőt a szektorban abszolút kimagasló, ugyanis profitráta tekintetében még a külföldi cégek sem tudták megelőzni Orbán apjának cégét. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor édesapjának gánti bányacége profitabilitását, vagyis a nyereségrátát tekintve a szektor legjobban teljesítő vállalkozása.

- írta meg Direkt36

Ez pedig azt látszik alátámasztani, hogy Felcsúton - Orbán közvetlen környezetében - egyszerűen mindenki pénzügyi zseni és okosabb, mint Zuckerberg.

Nos, ezeket az egyértelmű összefüggéseket egy nemzetközi bíróság is nagyon tisztán fogja látni a javarészt európai forrásokból érkező közpénzek elcsalásának tekintetében.  

(Főkép: Beliczay László/MTI)