Külföldi nyaralást tervezel? Akkor ennek a hírnek nagyon nem fogsz örülni!

Bizony, továbbra is gyenge a forint, ráadásul az üzemanyagárak is állandóan emelkednek.

A Protfolio.hu sem tudja pontosan az okokat, az árfolyamot befolyásoló gazdaságpolitika döntés ugyanis a héten nem történt.

Miután már a napokban már a 327-es szintet is megközelítette az euró jegyzése, péntek délutánra valamelyest pozitívan változott a helyzet (325,9). A jövő héten kamatdöntés is jön, az MNB és az EKB lépései meghatározhatják az irányt - írta meg a portál.

Legyen akár 326, akár 327 forint egy euró, a helyzet nem túl rózsás, sőt, egyáltalán nem erős és büszke. A külföldön nyaralókat alighanem egyik szám sem nagyon vigasztalja, mindemellett az üzemanyagárak is folyamatosan drágulnak.

Persze Varga Mihály óta tudjuk, hogy

izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.

Szóval nem baj, ha nem mész külföldre! Sőt, az sem baj, ha itthon sem mész nyaralni, olyan strandot, ami nem fizetős, már úgysem találsz, és egyébként is, egyre több magyar mondhat le a külföldi, sőt a belföldi pihenésekről is, ugyanis egyszerűen nem engedheti meg maguknak ezt a „luxust” a családok nagy része.

Egyébként a forint gyengülésének okait nem is érdemes kutatni, hiszen ez három karakterrel is kifejezhető: O1G.