A Szögi Lajost kivégző H. Dezső olyan "példásan viselkedett", hogy már az előzetesből halálos fenyegetést írt

Hétfőn háborodott fel sacc/kb. a fél ország, hogy 4 évvel korábban, 13 év fegyházbüntetés után elhagyta a börtönt az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, H. Dezső, mert "kiváló magaviseletet tanúsított" a börtönben. Most a Szögi Lajos családját képviselő ügyvéd a Borsnak azt mondta, a példásan viselkedő gyilkos korábban több halálos fenyegetést is írt az előzetesből.

A 32 éves "férfi" a börtönben 53 jutalmat kapott, nem fenyítették, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is volt, idén júniusban pedig le is érettségizett. Szívfacsaró humán történet. És már rögtön el is felejthetjük, hogy Szögi Lajos családjának jogi képviselője, Helmeczy László elmondta:

Elő­ze­tes letartóztatásakor találtak néhány kézzel írt levelet, amit akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. Azokat fenyegette meg, akikről úgy vélte, a kihallgatásnál terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira.

Azt üzente, szabadulása után leszámol velük. Sosem felejtem el, tele volt helyesírási hibákkal. Úgy fogalmazott: a „hódon”, azaz a Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni.

Ja, és mellesleg az ügyvéd szerint ifjabb H. Dezső volt a legkegyetlenebb lincselő, aki csak fiatal kora miatt úszhatta meg az életfogytiglant. Az ügyvéd egyébként úgy véli, a különös kegyetlenséggel elkövetett bűncse­lekménynél el kellene törölni a kedvezménnyel szabadulás le­hetőségét.

Persze, H. Dezsőnek vannak ám emberi jogai! Még a nevét sem szabad kiírni!

A Fidesz amúgy pont most módisította a Btk.-t, csak éppen nem ilyesmi miatt. Ők azt szeretnék elérni, hogy pl. Simonka György lightosan ússza meg a sittet.