Здравствуйте: Szállodákat vásárolt fel Siófokon az orosz Rahimkulov család

Orbán nem gördít túl sok akadályt az orosz oligarchák magyarországi térnyerése, migrációja elé, pedig ők a valóságban is jöttek a Rogán-kötvényekkel, nem úgy, mint a "migránsok". Aki nem hiszi, annak érdemes egy-két órára felruccanni a gellérthegyi Vuk-játszótérre, de ne ijedjen meg, ha magyar beszéddel nem találkozik, ugyanis a gellérthegyi villák is nagyon megtetszett az hazánkba folyamatosan visszaszivárgó oroszoknak. Persze attól Orbán Viktor még nagyon-nagyon nemzeti és mint azt a kormánypropagandából megtudhattuk ő üldözte el Magyarországról az oroszokat. Ja, nem.

Komolyabb felvásárlásba kezdett az orosz Rahimkulov Ruszlan Megdetovics, a RRZP Invest Kft. tulajdonosa. A több éve Magyarországon élő orosz milliárdos, az orosz oligarchavilágban jól ismert Rahimkulov-család feje. Több milliárd dolláros becsült vagyonával Oroszország leggazdagabb emberei közé tartozik. Megdet Rahimkulov korábban a Gazprom magyarországi vezetője volt, mára a család komoly MOL és OTP részvény birtokosa. Fia cége, a Kafijat Zrt. az OTP Bank részvényeinek 7,43 százalékát birtokolja. De ők a tulajdonosai az óbudai luxus vendéglátóhelynek is, a Symbolnak.

Balatoni turisztikai szakmai körökben régóta beszédtéma, hogy a hosszú ideje Magyarországon élő orosz család egy sor siófoki szállodát és vendéglátóhelyet is megvásárolt a közelmúltban. A pletykából annyi mindenesetre igaz, hogy a siófoki Residence Hotelt megvásárolta az orosz vállalkozó. Ugyanis a szállodát tulajdonló Residence Balaton Hotel Kft.-ben feltűnik tulajdonosként a már említett, Greennovatív Kft., amely az érdekeltségébe tartozik. A hitelbiztosítéki nyilvántartás adatai szerint a társaságot tavaly június 13-a óta 900 millió forintnyi jelzáloghitel terheli, amelyet az OTP Bank folyósított.

- derül ki a napi.hu cikkéből.

 

(Főkép: MTI / H. Szabó Sándor)