Rémálom: a "kutyabarát” balatoni szállás tulajdonosa ütötte agyon a vendégek kiskutyáját

A siófoki apartman tulajdonosa a kutyus gazdáját is megverte a vascsővel. Kis magyar valóság.

Az eljárás miatt neve elhallgatását kérő családfő összetörten számolt be a tragédiáról. Kérdésünkre elmondta, hogy a kiválasztott szállásuk kutyabarátként volt hirdetve egy szálláskereső oldalon, s mint utólag kiderült, több tulajdonossal rendelkezett - a konfliktus pedig nem azzal az illetővel keletkezett, akitől az apartmant bérelték, hanem egy másik tulajdonostárssal. "Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit.” - mesélte. Kedden reggel lettek figyelmesek a hangos, durva fenyegetőzésre: az udvaron lévő kutyával kiabált az illető, hogy az “eltakarodjon” - és felrúgással fenyegette.

Szerdán ismét megismétlődött jelenet, a tulajdonos aznap is ott volt a szomszédos apartmanoknál, ismét kiabált a kutyával. A családfő kiment, hogy megbeszélje vele, tulajdonéppen mi a gond, mire a tulajdonos a fenyegetőzés közepette elmondta, fél, hogy a kutya meg fogja harapni, így a gazdik - jobb a békesség alapon - be is vitték a házba a kutyust. Mikor aztán indultak volna sétálni a kiskutyával, a családfő úgy döntött, megbeszéli, tisztázza a problémát a tulajdonossal, így ölében a kutyussal elindult békülni. Sajnos a tulajdonos nem volt ilyen kompromisszum-kereső. Ismét fenyegetőzni kezdett, immár nem csak a kutyát, de a gazdákat is “felrúgással” és hasonlókkal riogatta. E szóváltás közben kapta fel a rudat, mivel aztán a gazdának nekiesett: így érte az egyik ütés a kiskutyát, aki valószínűleg azonnal életét vesztette. Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így.” - mondta a gazdi. - Családtagként szerettük. Még csak két éves volt.

- számolt be a nem mindennapi szomorú esetről a kutyabarathelyek.hu.

Mi pedig már csak abban bízunk, hogy az elkövető elnyeri méltó „jutalmát”.

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Kollégáim az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, azonban tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatok.

- nyilatkozta Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.