Kopog az ősz az ablakon: rájár a rúd Szombathely fideszes polgármesterére

Az őszi önkormányzati választások nem sok jót ígérnek Puskás Tivadarnak, és pártjának a vasi megyeszékhelyen.

Szombathely polgármestere jogellenesen járt el, amikor az év elején megvonta Molnár Miklós alpolgármester hatásköreit.

- derült ki Molnár tegnap tartott sajtótájékoztatóján, ahol arról beszélt, hogy a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság már a múlt hónapban megsemmisítette a polgármester intézkedését.

Molnár korábban rendre a Fideszt támogatta, a helyzet akkor mérgesedett el közte és a helyi kormánypárti erők között, amikor ellenzéki javaslatra ő is megszavazta, hogy napirendre vegyék a túlóratörvény tárgyalását.

Ekkor Puskás és Hende leárulózta Molnárt, aki átállt az ellenzékhez, akik így fölénybe kerültek a közgyűlésben, azóta pedig rendre sikeresen érvényesítik akaratukat a fideszes polgármesterrel szemben.

A bíróság most kimondta, hogy a polgármesternek nem volt joga a közgyűlési többség jóváhagyása nélkül megvonni az alpolgármester hatásköreit, (Puskás még Molnár fizetését is jelentősen lecsökkentette - a szerk.). Nemrég egyébként a másik alpolgármester, Kocka Tibor is bírálta a helyi Fideszt, nem meglepő, hogy a kormánypárt ősszel Puskás helyett a megye főjegyzőjét, Balázsy Pétert küldi harcba.

Könnyen lehet azonban, hogy Orbánék így is bukják majd a várost.