Kitűnő témaválasztás: Mészáros Lölőke lánya a piac tisztességtelen befolyásolásáról írta szakdolgozatát :-D :-D :-D

Zseni! Persze volt kitől örökölnie...Miközben fiatalok ezrei küzdenek azzal a komoly dilemmával, miről szóljon diplomamunkájuk, szenvednek az anyaggyűjtéssel, a saját lábán álló Beatrixnak nem nagyon lehettek ilyen gondjai.

Az ország, sőt tán a világegyetem legzseniálisabb elméjének, a dollármilliárdos felcsúti agytrösztnek szeme fénye még az év elején szerzett jogi diplomát a Debreceni Egyetem állam- és jogtudományi karán. Az esemény leginkább arról maradt emlékezetes, hogy a 444 egyik olvasóját biztonsági őrök vezették ki, miután a helyszínen tartózkodó büszke apukát zavarhatta, hogy fotókat szeretne készíteni (az egyetem szerint viszont a férfi olyan helyen tartózkodott, ahol nem szabadott volna).

Beatrix egyébként igencsak előrelátó, hiszen korábban már a Budapesti Gazdasági Főiskola export-import menedzsment szakirányú diplomáját, és a milánói Szent Szív Katolikus Egyetem kommunikáció szakának oklevelét is begyűjtötte, az idén megszerzett jogi képesítés pedig azért is jöhet jól, mert egyre nagyobb részt bíznak rá a Mészáros-birodalomból. Persze szükség is lehet egy kis szürkeállományra a családban, hiszen az apuka ebből nem sokat dobhat be a közösbe...

A szakdolgozat részleteiről elsőként a 24.hu írt, kiderült, hogy Lölőke büszkesége a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyeit tekinti át, és közben méltatja is a hivatal szerepét.

A Gazdasági Versenyhivatal a gazdasági versenyt oly módon óvja, hogy nem engedi tisztességtelenül befolyásolni a fogyasztói döntés mechanizmusát, ez pedig azért fontos, mert

a tisztességtelen befolyás kihat vagy kihathat a fogyasztóknak a versenytársak, illetve a termékek közötti választásának a folyamatára és ezáltal a verseny alakulására

- olvasható a dolgozatban.

Beatrixnál autentikusabb személy nem nagyon írhatott volna erről a jelenségről, az már más kérdés, hogy nem tért ki családja mesés gazdagodására, melynek során egyébként a versenyhivatal egyetlen alkalommal sem gördített akadályt a lassan az egész országot bekebelező, brutális terjeszkedésük elé.

Mi lesz a következő? Ráhelke a „Hogyan neveljünk strómant, miközben páros lábbal tapossuk a jogállamiságot?”, vagy a nagy menekülő Tiborcz, a „Milyen szempontok alapján válasszunk magunknak párt?” címmel adja majd le szakdolgozatát?