Szép új világ: Amerikában egyre több fogy a golyóálló iskolatáskákból

Az El Pasóban és Dayton városában nemrég történt halálos lövöldözéseket követően megint téma lett a fegyvertartás szigorítása az USA-ban, a probléma azonban ennél sokkal összetettebb. Barack Obama például éppen ezen tragédiák kapcsán jelentette ki a héten, hogy „fel kell szólalnunk vezetőink ellen, akik félelmet és gyűlöletet szítanak”. Ezt az üzenetét pedig jobb lesz, ha mi is észben tartjuk.

Az iskolaszezon közeledtével ismét népszerűek a boltokban a golyóálló funkcióval ellátott, páncélszerű iskolatáskák

- írta meg a New York Times.

Hangosan vissza kell utasítanunk, ha vezetőink olyan nyelven szólnak hozzánk, amely félelmet, gyűlöletet kelthet, és amely elfogadható színben tüntet fel tesz rasszista nézeteket. Azokat a vezetőket, akik démonizálják azokat, akik nem úgy néznek ki, mint mi, vagy azt sugallják, hogy mások - bevándorlók - fenyegetik az életünket; vagy akik úgy beszélnek másokról, mint alacsonyabb rendű emberekről, és azt a benyomást keltik, hogy Amerika csak bizonyos típusú emberekhez tartozik

- mondta a volt amerikai elnök.

Obama kijelentése kapcsán pedig sajnos ráismerhetünk hazánk erős és büszke kormányának működésére, illetve a kizárólag a hatalma megtartását szem előtt tartó "vezetőjére" is.