Szakszervezet: sosem tapasztalt létszámhiánnyal küzd a rendőrség - Pintér: nincs gond

Valóság vs fideszes, alternatív valóság.

A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható

- válaszolta Pintér Jakab Péternek, miután a jobbikos képviselő afelől érdeklődött, „hogyan kívánja csökkenteni a kormány a rendőri pályát elhagyók számát”?

Megkezdték a szakmai előkészítőt munkákat, aminek eredményeként a Kormány döntésének függvényében sor kerülhet a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére.

- tette hozzá a belügyminiszter.

Persze, ahogyan ez kormánypárti berkekben megszokott, Pintér „kéthétalattrend” Sándor ezúttal is figyelmen kívül hagyta a valóságot, tudniillik, a Független Rendőr Szakszervezet a múlt hónapban számolt be arról, hogy

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le. Szerintük még soha nem volt ekkora létszámhiány a szervezetben.

A hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja, hogy felmond. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták.

- derült ki egy még januárban készített felmérésből, amit 18 ezer egyenruhás, vagyis az állomány harminc százaléka töltött ki.

A Fidesz képtelen valódi megoldást találni a problémákra, tagadnak, álhírekkel fedik el a valóságot. A rendőrök pedig szolgálnak és védenek. A kérdés már csak az, hogy meddig?