Sztálini tempó: Putyin szerepét is vizsgálta a rendőrség a Szkripal-ügyben

Végül is nem jégcsákány Mexikóban, hanem idegméreg Angliában, de valahol mégiscsak ugyanarról van szó. A nevek, korok, helyszínek változnak, de a gyarlóság örök.

Az orosz államfő vélhetően jóváhagyta az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, az orosz-brit kettősügynök elleni akciót, amelyet tavaly március elején hajtottak végre az angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyaggal.

- írta meg az ATV a The Guardian című brit lapra hivatkozva.

Mint az közismert Szergej Szkripalt és lányát novicsok katonai idegméreggel próbálták eltenni láb alól 2018 márciusába, de túlélték a támadást. Trockijnak nem volt ilyen szerencséje 1940-ben, amikor Sztálin bérgyilkosokat küldött utána Mexikóvárosba a politikus likvidálására. A brit kormány és a rendőri szervek két szovjet orosz ügynököt, Alekszandr Petrovot és Ruszlan Bosirovot gyanúsítanak a gyilkossági kísérlettel, Moszkva persze tagadja, hogy bármi köze lenne a Szkripal-ügyhöz. Korábban a két gyanúsított személyét is próbálták titkolni és letagadni, de a britek minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy mindketten az orosz katonai hírszerzés tisztjei.