Közgáz: Török Gábor otthagyja a Corvinus Egyetemet

"Az elmúlt időszakban egyre kevésbé éreztem jól magam, márpedig a jó munkához nem csak idő, de hely és motiváció is kell. Időm még talán lesz a jövőben is, és bízom abban, hogy a másik kettőt is újra megtalálom." -indokolta döntését Magyarország legismertebb politológusa.

Korábban a 24.hu írta meg, hogy a neves politológus távozik a Budapesti Corvinus Egyetemről. Azóta Török Gábor már kommentálta is a hírt saját Facebook-oldalán, miszerint:

A hír igaz: szeptembertől már nem tanítok a Corvinuson, elbúcsúzom Concha Győző folyosójától. Az okok csak az egyetemen belül érdekesek, de miután ma olyan sokan kérdezték, fontosnak tartom elmondani, hogy a távozásom - amelyet valóban magam kezdeményeztem pár hete - nincs közvetlen összefüggésben a Corvinus átalakításával. Az egyetem elvégzése óta, 22 éve tanítottam a "közgázon", nem volt tehát könnyű döntés a búcsú. Ugyanakkor az elmúlt időszakban egyre kevésbé éreztem jól magam, márpedig a jó munkához nem csak idő, de hely és motiváció is kell. Időm még talán lesz a jövőben is, és bízom abban, hogy a másik kettőt is újra megtalálom.

Tehát, nem az átalakítás a közvetlen ok, de Török valamiért mégsem érezte jól magát, tehát közvetve mégiscsak lehet valamilyen köze a távozásának a jelenlegi közállapotoknak.