„Szárnyaló keresetekről beszéltem, miközben nyomorogtak körülöttem” - A „közmédia” egykori riportere kitálalt!

Balogh Krisztina nem bírta tovább, ezért otthagyta az MTVA-t, jelenleg Ausztriában dolgozik felszolgálóként. Most a 444-nek beszélt arról milyen körülmények között kellett dolgoznia Orbán egyik propagandagyárában.

Olyan őrült nagy felelősség nem volt rajtam, mert többnyire fesztiválokról és gyerekprogramokról csináltam anyagokat. De így is kamerába kellett mondanom, hogy mekkora a gyerekvállalási kedv, és meg milyen jó a CSOK, miközben Szabolcsban saját szememmel láttam, hogy aki tényleg rászorul, képtelen felvenni a támogatást. Másik nap szárnyaló keresetekről és világszínvonalú fejlesztésekről beszéltem, miközben a környékünkön mindenki minimálbéren nyomorog, a vonat pedig 20-al vánszorog Szabolcstól Békésig.

- mesélte feladatait.

Bár érthető okokból már korábban is foglalkoztatta a gondolat, hogy beadja felmondását, a végső lökést a decemberi tüntetések adták meg neki, amikor több ellenzéki politikus is megpróbált bejutni az MTVA Kunigunda úti székházába, hogy beolvassák követeléseiket, az éjszakázás másnapján, amikor Hadházy  a stúdió felé indult, Balogh is épp ott volt.

Szabályosan bezártak bennünket a newsroomba. A szerkesztő üvöltözött, hogy senki nem mehet ki. Mindhárom ajtót elreteszelték, nehogy bejöjjenek a politikusok. Konkrétan pisilni se mehettünk ki. Fojtogató érzés volt. Engem addig apám se, anyám se zárt be soha sehova, nemhogy egy <felelős szerkesztőnek> nevezett személy. Akkor döntöttem el, hogy ezt velem nem lehet csinálni.

- emlékezett vissza a gyomorforgató lakájmédia egykori riportere.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

Így hülyíti folyamatosan az orruknál fogva vezetett szavazókat napjainkban Orbánisztán egyik leggátlástalanabb propagandagyára, és vannak olyan emberek, akiknél nem telik be a pohár, és akár évekig szemrebbenés nélkül beolvassák az eléjük tolt hazugságokat, kimaxolva a gerinctelenség fogalmát. Persze nem ez a csatorna az egyetlen hazánkban, amely így működik, gondoljunk csak a TV2-re, a gusztustalan Marsi-Gönczi duóra és társaikra.

Nehéz eldönteni, hogy mi a szánalmasabb: ezeknek a „riportereknek”, „híradósoknak” a munkássága, vagy azok az emberek, akik a képernyők előtt ülve még mindig kérdezés nélkül nyakalják az orbitális hazugságokat…

Tragyadomb_comicstyle_2