A Fidesz most azzal kábít, hogy a fiatalok több mint kétharmada itthon képzeli a jövőjét

És ráadásul ehhez ők tökéletes jövőképet biztosítanak.

A magyar fiatalok jelentik a családbarát ország, a családbarát magyar nemzet jövőjét és a fennmaradás zálogát - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a nemzetközi ifjúsági napon tartott sajtótájékoztatóján.

Illés Boglárka szerint a fiatalok ma is számtalan kihívással szembesülnek, ám a kormány minden támogatást meg akar adni nekik, hogy élni tudjanak lehetőségeikkel. E kihívások közé sorolta a fiatalok biztonságát, biztonságos jövőképét, egzisztenciális biztonságát, életkezdésüket és a családalapítást.

A fiatalok ma is számtalan kihívással szembesülnek, ám a kormány minden támogatást meg akar adni nekik, hogy élni tudjanak lehetőségeikkel - jelentette ki.

Kiemelte, hogy a fiatalok családban képzelik el a jövőjüket, és több mint kétharmaduk Magyarországon szeretne élni. Terveikhez a kormány minden segítséget megad - ha ezt még eddig nem említette volna.

Hogy mi lehet ez a segítség? Nem igaz, hogy nem tudod!

1. Remek áron lehet például albérlethez jutni. Csupán átlag 160 ezer/hó Budapesten.

2. Igaz, hogy még a visegrádi országok között is Magyarországon a legalacsonyabb a minimálbér (is), azért jól lehet keresni a Mekiben.

3. Az oktatási rendszer kiváló.

4. Minden fiatalt ösztönöznek a nyelvtanulásra úgy, hogy nem mehetnek egyetemre azok, akiknek nincs nyelvvizsgájuk. 

5. Számos hiteltkonstrukció közül választhatsz, ha valahogy lakáshoz szeretnél jutni. De ha nem szülsz gyereket, amúgy ne akarj.

Bár ez rendkívül vonzó jövőkép, a Publicus Intézet tavalyi felmérése szerint minden második fiatal külföldön képzeli el a jövőjét. De ez nyilvánvalóan hazugság.