És az megvan, hogy Schmidt Mária főcsicskája gerillának képzeli magát?

Mindig van abban valami megmosolyogtató, amikor valaki a hatalom segglyukából hirdet forradalmat :D

Ön olvasta már a méltán híres - Békés Márton nevével fémjelzett - Kommentár című folyóiratot? Sebaj, a kormány a 2020. évi költségvetésből 2000 millió forintot adott az Ön pénzéből annak az alapítványnak, amelyik kiadja a totális érdektelenségnek örvendő Kommentár névre hallgató periodikát. Persze azon sem csodálkozunk, ha az olvasók többsége még a Békés Márton nevű házitörténész nevét sem hallotta soha. Róla annyit érdemes tudni, hogy meglehetősen jelentéktelen, gumigerincű figura, aki virtuális nyelvcsapásaival és gyomorforgató árulásaival jutott egészen Schmidt Mária Terror Házának kutatási igazgatói pozíciójáig. Az Orbán-lakájban tényleg nincs semmi extra, viszont bizonyos időközönként mond valami kulturkampfosan vicceset, amin lehet nagyokat röhögni, meg hüledezni. Messziről bármilyen jelentéktelennek tűnik is, de ahhoz képest meglehetősen komoly karrierív Békésé, hogy állítólag néhány éve - egyetemi berkeken belül - még a szombathelyi neonáci múltjával és tetteivel dicsekedett.

Schmidt Mária „fegyverhordozójával” most a szélsőségesen kormánypárti, Demokrata közölt egy alányalós interjút Gerillákká kell válnunk címmel. Akinek van kedve elolvasni ezt a minden emberhez méltatlan virtuális felszopást, az hamar ráébred arra, hogy itt tulajdonképpen egy konzervatív köntösbe csomagolt lenini bolsevizmusról van szó, egy nemzeti proletár világforradalomról, ami permanensen és antagonisztikusan szembeszáll a globális, ha úgy tetszik imperialista hatalmak kizsákmányolásával. A Kun Béla, a Tanácsköztársaság és a Lenin-fiúk szellemét megidéző gondolatok eredetiségét még komolyan is lehetne venni, ha azok nem a hatalom valagából és nem most, hanem mondjuk úgy 200 évvel ezelőtt hangzottak volna el. Dehát ezek a faszságok mai faszságok kérem szépen, még akkor is, ha azt a mi pénzünkből gazdagodó, tehetségtelenségében csak tudálékoskodni és okoskodni képes kultúrharcos szárnysegéd böffenti el Schmidt Mária bokája mellől.

Persze, nincs abban semmi különös, hogy manapság ilyen és ehhez hasonló nullvektorok osztják az észt és a fájdalmat, hiszen komoly ember ahhoz a prolishow által elfedni kívánt közpénztolvajláshoz nem adja a nevét, amit Orbán Viktor "politika" címszó alatt művel a hazánkban.

Ha pedig valakiből lesz gerilla, nos azok biztosan nem a szemforgató, szolgalelkű Orbán-csicskák lesznek, hanem azok, akik megelégelik a hazájukat szétlopó csőcselék gőgös gennyedékeinek uralmát.

Végül felvetődik a kérdés, hogy hogyan lehetne bárki gerilla a hatalom ánuszában? Nos, a válasz az, hogy sehogy; ugyanis gerillának lenni ellenzéki műfaj, ahhoz bátorság kell és nem a hatalom pénze...