Találós kérdés: Hányszor riad meg egy héten belül Bakondi György a migrációtól?

Ezen a héten eddig kétszer. De még csak csütörtök van.

Bakondi Györgynek, Orbán belbiztonsági főtanácsadójának munkaköre főleg egy dologra összpontosul: az M1 aktuális csatornán közölni a migrációs veszélyeket. Belbiztonsági főtanácsadónak nem dolga ukrán vendégmunkások bűncselekményeivel, gyilkosságával foglalkozni, vannak ennek sokkal súlyosabb dolgok is. 

A héten például ezek:

1. Az új balkáni migrációs útvonal súlyos következményekkel járó helyzetet idézhet elő a térségben – mondta az M1 szerda esti műsorában.

2. Fokozódik a migrációs nyomás a balkáni térségben és a Málta, illetve Olaszország felé tartó illegális bevándorlás is egyre intenzívebb – értékelt hétfőn az M1-en.

A nemzetközi helyzet ráadásul nem csak a héten fokozódott, korábban is izzott a migrációs veszedelem:

Mindenféle szétosztás, mint például a kvótarendszer, hatására újabb és újabb migránsok indulhatnak útnak – mondta az M1 augusztus 2-i esti műsorában.

- Fokozódott a migránsok aktivitása az elmúlt időszakban a szerb határszakaszon – mondta az M1-en július 31-én.

- Magyarország az elmúlt években bebizonyította, hogy a jogellenes, illegális, embercsempészek által támogatott migrációt meg tudta állítani, ez számos európai és Európán kívüli ország számára is példaként szolgált, és nagy elismertséget szerzett az országnak – mondta az M1 Ma este adásában július 29-én.

- Reméljük, hogy az új Európai Parlament, az új Európai Bizottság változtat a tömeges, illegális bevándorlás kezelésének azon eddigi gyakorlatán, amely veszélyezteti a lakosságot - jelentette ki az M1-en július 24-én.

Mehetnénk még távolabbra is vissza az időben, de talán ennyi információ is elég ahhoz, hogy tudjuk: a magyar közéletben Bakondi György televíziós szereplései tartalmazzák a legtöbb váratlan fordulat. Érdemes nyomon követni a munkásságát.