Ez a kemény, nem az ekevas: Az orbánnyalonc Pesti Srácok Gyurcsányék elszámoltatásának hiánya miatt aggódik

Nekik ezek szerint nem tűnt fel, hogy lassan 10 éve kenyéradóik kormányoznak, és az, hogy Gyurcsány Ferenc és a 2006-os rendőri brutalitás felelősei szabadlábon vannak, kizárólag nekik köszönhető. Van baj.

Hihetetlen, mégis igaz: tizenhárom évvel a 2006 őszi rendőrterror után börtönbe kell vonulnia egy tüntetőnek, aki nem támadt rendőrökre, nem bántott senkit, mindössze megrongálta a tévészékház egyik – már amúgy is megrongált – ajtaját - indul a Pesti Srácok felháborodott cikke.

Hihetetlen, de mégis igaz, hogy az írás konklúziója pedig ez:

Mindeközben a 2006 őszi szemkilövetésekre parancsot adó politikai és rendőri vezetők, az utcai embervadászatok levezénylői, a Rádió udvarán diákokat kínzók, a símaszkos, viperás, emberi mivoltukból kivetkőzött egyenruhások, a megbilincselt emberek ujját eltörők, a Móczár István válogatott öttusázót és Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt összeverők, az október 23-ai lovasrohamra parancsot adók, a Blaha Sörözőből kiterelt vak fiút közvetlen közelről hátba lövő előemberek köszönik szépen, jól vannak. A vezető képünkön szereplő Gergényi Péter a rendőri vezetők perében egy ejnye-bejnyének is enyhe pénzbüntetéssel megúszta a „számonkérést”. 

A Fideszben gyakorlatilag külön Gyurcsány és "elmúltnyolcév" felelősöket fizetnek adóforintokból, volt elszámoltatásért felelős biztosunk, a kőkemény Budai Gyula személyében, és nincs egyetlen nap sem gyurcsányozó Fidesz sajtótájékoztató, illetve közlemény nélkül. Mindemellett azonban lassan 10, azaz tíz éve a volt szocialista kormányokból senkit, azaz SENKIT nem sikerült elszámoltatni. Ez de érdekes!

Handó Tünde munkássága egyébként megvan, aggódó "pesti srácok"? Amúgy az egyik kedvencetek, Szájer Józsi felesége...