Tiborcz PR-akcióban: Orbán 35 milliárdos vagyont közpénzből összetiborczozó veje 34 millióval dobta meg a SOTE gyermekklinikáját

Milyen nagylelkű. Ja, nem!

Az Orbán-közeli Merkeli Béla által vezetett SOTE fantasztikus örömhírként, fényképekkel dúsított cikkben számolt be arról a PR-akcióról, hogy Orbán veje 34 millió forintos orvosi műszert adományozott a gyermekklinikának. Igaz, azt nem említették a PR-szagú cikkben, hogy nagy valószínűséggel ez is a közpénz jellegét elvesztő közösből származik:

Egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott.

Mi meg úgy gondoljuk, hogy éppen fordítva kellene lennie: Tiborcznak legyen 34 milliója, a SOTE meg kapja meg Orbán vejének 35 milliárdos vagyonát. A népszerűségjavító akció kapcsán - a korrupció elleni küzdelméről elhíresült egykori fideszes politikus - Hadházy Ákos is megszólalt:

A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának.

Örüljünk? Maximum annak, hogy az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította. De nem beszéltünk még a HCS Experts fél milliárjáról (sok jel mutat arra, hogy az a Microsoft-botrányban született), a vérplazma bizniszről, arról, hogy az adományozó cég (BDPST Group Ingatlanfejlesztő) tulajdonában mennyi palota van, a bagoóért szerzett 500 hektár állami földről és - gondolom - még sok egyéb dologról sem.

- írta Facebook-oldalára Hadházy Ákos parlamenti képviselő.

 

(Főkép: sote.hu)