Úgy néz ki, Balog Zoltán immár püspökként terelgeti tovább a nyáját

A miniszterként bukott Balog Zoltán a református egyházban érhet a csúcsra, ehhez még szabályt is módosítottak – írja a friss HVG. Szerintünk mondjuk akkor ért a csúcsra, mikor Farkas Flóriánt "tisztakezű, botránymentes vezetőnek" nevezte, de ugyan ki emlékszik már erre! A NER pedig egyébként is erős a felfelé buktatásban.

Miniszterből nemsokára református püspök lehet Balog Zoltán egykori Emmi-miniszter, ezt református egyházi körökben már kész tényként kezelik. Ez unikum, és Balog esélyeit jellemzi az a tény, hogy az egyház még arra is hajlandó, hogy a püspökké választás kritériumait hozzá igazítsa – írja a HVG hetilap. 

Kevés kétségünk lehet, hogy Balog jó iránymutató lesz magasabb körökben is, hiszen teológiai tudását megcsillantotta már akkor, mikor 2017-ben az Echo Tv-nek a Tusványos Fidesz-fesztiválon adott interjújában azt mondta, hogy Jézus adta nekünk a Tízparancsolatot. Ezek szerint Isten a Sínai hegyen 40 napig böjtölő Mózesnek csak üres kőtáblát lökhetett oda.

De ez mindegy is, a lényeg, hogy Balog Zoltán hisz a Tízparancsolat fontosságában. És ezt akkor igazolta, mikor Farkas Flóriánról kijelentette:

„botránymentes és tisztakezű vezető".