30 év börtönre ítélték, mert elvetélt, most felmentették

A 22 éves lány 33 hónapot börtönben töltött, mielőtt számára pozitív fordult következett volna be ügyében.

Evelyn Beatriz Hernandez 18 volt, amikor Salvadorban, a helyi banda tagjai többször is megerőszakolták. A bűncselekményekről nem tájékoztatta a hatóságokat, mert megfenyegették a családját. A lány, anélkül, hogy arról tudott volna, egyszer csak teherbe esett. Hasi fájdalommal ment otthon a mosdóba, majd elájult. Anyja találta rá véresen, azonnal kórházba vitte. Az orvosok aztán később arról tájékoztatták, hogy amíg nem volt eszméleténél, megszületett a gyermeke, a csecsemőt pedig holtan találták a WC tankjában.

Egészen hihetetlen, ami ezután történt, hiszen annak ellenére, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy a kicsi természetes halált halt a méhben, vagy a szülés folyamán, a rendőrség már a kórházban letartóztatta a lányt.

Először abortusszal vádolták, majd megváltoztatták ezt csecsemőgyilkosságra. Ezért harminc év börtönt kapott még 2016-ban.

Ha tudtam volna, hogy terhes vagyok, örömmel vártam volna a szülést

- nyilatkozta korábban Evelyn a BBC információi szerint, reagálva az ügyészek azon vádjára, miszerint nem törődött a magzat egészségével.

Az újratárgyalást idén februárban rendelték el, méghozzá bizonyítékok hiánya miatt. Miközben az ügyészek 40 év büntetést, tehát szigorítást kértek, a lány ügyvédjei felmentést, mivel szerintük nem történt bűncselekmény.

Evelyn talán végre megkönnyebbülhet, a bíróság ugyanis most elismerte, hogy nem szándékosan vetélt el, így végre szabadlábra helyezték.

Salvador messze van? Távoli az egész ügy? Elképzelhetetlen mondjuk egy abortusz miatti ítélet egy papíron civilizált(abb) országban? Vagy az, hogy hátrányosan különböztessék meg, netán elítéljék azt, aki nem szül?

Emlékszel, mit mondott Kövér arról, hogy ki a jó magyar?