Kövér László végre kifejtette, mit jelent neki a "kereszténydemokrácia"

Kövér László végre kifejtette, mit jelent neki a "kereszténydemokrácia"

Ezúttal nem arról értekezett, ki a magyar és mennyit kell a titulusért szülni, most azt árulta el, ki a jó kereszténydemokrata.

A kereszténydemokrácia egyensúlyt tart az egyén és a közösség jogai és felelősségei között - mondta jó keresztény, jó demokrata Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtök este Balatonszárszón.

Az embereket utódok gyártása alapján kategorizáló derék hazafi a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével beszélgetett a kereszténydemokráciáról és az egyházak közéleti szerepvállalásáról.

A liberális demokrácia ott lépett tévútra, amikor totálissá tette az egyéni szabadságjogokat. Ha mindenkinek mindenhez joga van, az káoszhoz vezet. A közösség felszámolja önmagát, mert ha "semmilyen közös meggyőződés nem tart össze bennünket, akkor nem vagyunk még horda sem, akkor magányos hiénák vagyunk, akik bármikor hajlandók átharapni saját fajtársaink torkát is - jelentette ki.

Azt is mondta, hogy

"a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az a másik alapértéke, amelyet egy igazi liberálisnak (mint Kövér László), nem szabad elfelejtenie."

Ja, nem, ezt nem most, hanem pár évtizeddel ezelőtt.