Rózsadombi-mészárlás: Egy négyéves gyermek és édesanyja életébe került, hogy a rendőrség nem vette komolyan a bejelentést?

Nálunk is megismétlődött ugyanaz, ami Romániában egy fiatal lány, Budapesten pedig egy 4 éves gyermek és édesanyjának életébe került. A rendőrségi ügyeletes elbagatellizált egy bejelentést: augusztus 22-én egy 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően a rendőrök emberi mulasztás miatt nem mentek ki a Zöldlomb utcai címre, egy nap múlva holtan találták a gyermeket és az édesanyját, mert az apa kiirtotta az egész családot. Cikkünk megjelenését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság levélben fordult hozzánk. Kérték, hogy közöljük az ő álláspontjukat is az ügyben, mely szerint a bűntény időben jóval korábban történt, mint a bejelentés, amelyet általuk újra csak elismerten nem követett rendőri reagálás. Egyúttal visszautasították, hogy a cikkünkben ismertetett bűncselekmény egy elmulasztott rendőri intézkedés következménye lett volna. Kérték az álláspontjuk közlését, amelyet természetesen meg is teszünk.

A 35 éves S. Levente ugyanis a bejelentést követően megölte 31 éves élettársát és 4 éves közös gyereküket.

A vizsgálatot azért rendelte el a főkapitány, mert augusztus 22-én egy 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően nem mentek rendőrök a megadott címre.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. augusztus 22-én 10 óra 54 perckor egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el.

A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

- ismerte el a BRFK.

Romániában egyébként egy hasonló ügyben, az elrabolt és meggyilkolt lány miatt lemondott a román belügyminiszter.

Vajon Pintér Sándor le fog mondani Önök szerint? Tippeljenek!

Helyreigazító közlemény:

A 2019. augusztus 24-én 19 órakor közölt „Rózsadombi-mészárlás: Egy négyéves gyermek és édesanyja életébe került, hogy a rendőrség nem vette komolyan a bejelentést” továbbá a 2019. augusztus 27-én közölt „Rózsadombi-mészárlás: Egy négyéves gyermek és édesanyja életébe került, hogy a rendőrség nem vette komolyan a bejelentést?” cikkünkben valótlanul utaltunk arra, hogy a rendőrség ügyeletesének mulasztása miatt vesztette életét egy négyéves gyermek és az édesanyja, ezzel szemben a valóság az, hogy a rendőrség ügyeletesének tevékenysége nem befolyásolta a sajnálatos tragédia megtörténtét.

(Főkép: MTI)