Tragikomédia: Szombathely fideszes polgármestere nem engedte, hogy előadják a darabot, amit Jordán Tamás rendezett

Piti, nagyon piti.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója Jordán azt találták ki, hogy a városi karnevál megnyitóján a résztvevőknek „ajándékba” egy különleges, 15 perces darabot adnak, amiben a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodja magát.

A polgármester azonban nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban, amit a megnyitón így nem játszhattak el a színészek. A háttérben természetesen ezúttal is szánalmas és személyes okok állnak. Puskás Tivadar vezérletével ugyanis 17 év után eltávolították a karnevál éléről Jordán Tamást, így tavaly először élsportolók vezették fel a jelmezes felvonulást.

2017-ben pedig azt is megkísérelték már, hogy a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatói posztjából is kigolyózzák Jordánt, aki bár egyedüliként indult a pályázaton, mégsem támogatták a kinevezését, végül elindult és el is nyerte a posztot.

Puskás színvonalát jól mutatja az újabb, rendkívül óvodás húzása, a helyzet azonban az, hogy októberben majd éppen a jelenlegi, fideszes polgármesternek (nem indítják újra), és valószínűleg pártjának gördül le a függöny a vasi megyeszékhelyen.

puskás

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) középen és Hende Csaba így paroláztak a Savaria Történelmi Karnevál jelmezes felvonulásán tavaly, augusztus 24-én

Fotó: Varga György / MTI