Orbán minden magyar nevében nyalt be Salvininek

Mert ő minden magyar nevében IS megteheti ezt.

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Matteo Salvininek, az eddigi olasz kormányzó párt, a szélsőséges Liga vezetőjének "azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett" - számolt be róla az MTI.

Hogy ez pontosan miben nyilvánult meg, és hogy miért meri kimondani, hogy minden magyar ugyanúgy betérdelne Salvini előtt, mint ő, nem tért ki.

Határozott nyelvcsapásaiban a következő sorok domináltak:

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül” – írta Orbán.

„Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek” – tette hozzá.

Matteo Salvini munkásságának, valamit Orbánhoz fűződő viszonyának kvintesszenciáját Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője foglalta össze még májusban.