Stefka elvtárs más tollával ékeskedik - az orbánista lakáj a Magyar Hang újságírójának cikkéből plagizált!

A Pesti Srácok által mai napon közölt, Stefka István által jegyzett cikk több mondata is szóról szóra megegyezik a Magyar Hang újságírójának, Lakner Dávidnak egy korábbi, még augusztus 29-én megjelent írásának mondataival. Úgy tűnik, hogy a Huth Gergelyék mentorának szerepében tetszelgő „Öreg” Stefka elvtárs mára nagyon megfáradt. Nos, olyannyira, hogy az ilyenekre mondják írói örökben, hogy plagizál, ami magyarul kábé úgy hangzik, hogy: lop.

Vajon ilyen pofátlan nyúlásokért kapta Stefka István a belügyi elismerését is a kommunizmus alatt?

– tette fel a kérdést a Magyar Hang újságírója, amikor szembesült azzal, hogy a szocializmusban kitüntetett Stefka István mai cikkének mondatai szóról szóra megegyeznek a saját korábbi cikkének mondataival.

Stefka István elvtárs eddig sem számított a leghitelesebb emberek közé, hiszen egykor hasonló lelkesedéssel és elismerések mellett szolgálta Kádár-rendszerét, mint ahogyan napjainkban szolgálja az Orbán-rezsimet. Most viszont konkrét mondatok hivatkozás nélküli schmittelésével, mások szellemi alkotásának részleges lemásolásával, illetve saját név alatt történő közlésével azt is bizonyítja, hogy kvázi írásai eredetiségében sem bízhatunk.

Annak érdekében, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a jogsértés elsőként az eredeti írásból közlünk részletet, majd Stefka írásaként megjelentetett generikus cikk „hasonló” részeit mutatjuk be félkövérrel jelölve a szóról szóra megegyező mondatokat. Íme az eredeti cikk részlete:

Új típusú politizálásra van szükség, ami az erkölcsi szempontokat is tiszteletben tartja, viszont nem zárkózik be, és meg tudja szólítani a tizenkét óra munka után hazafelé buszozó munkást. Erre jutottak csütörtök délelőtt a Marcali Dispután, a konzervatív értelmiség hagyományossá váló eszmecseréjén. A Bibó István Népfőiskolai Alapítvány szervezésében létrejött találkozón LMP-s és jobbikos politikusok is voltak, ahogy jobboldali történészek, társadalomtudósok, közgazdászok szintén. Házigazdaként a jobbikos Steinmetz Ádám fogadta a résztvevőket. Előadást tartott Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Király Miklós jogász és Teplán István közgazdász-szociológus. A résztvevők visszatérően hivatkoztak Bibó István és Széchenyi István gondolataira, elmondásuk szerint ők jelölik ki az útkeresés szellemi kereteit.

A nyugalmazott megyéspüspök előadásának központjában állam és egyház viszonya szerepelt, illetve az elképzelés, hogy lehetséges lenne-e teljes állami támogatás nélkül, pusztán lelkesedésből és a hívek segítségével működni.

Ez pedig Stefka István cikkéből egy részlet: 

Az önkormányzati választások közeledtével felbukkantak az új konzervatívok, akik be akarják adni, hogy ők szeretik csak igazán Magyarországot. Azt mondják új típusú politizálásra van szükség, ami az erkölcsi szempontokat is tiszteletben tartja, viszont nem zárkózik be, és meg tudja szólítani a tizenkét óra munka után hazafelé buszozó munkást. Erre jutottak múlt hét csütörtök délelőtt a Marcali Dispután, a konzervatív értelmiség hagyományossá váló eszmecseréjén. A Bibó István Népfőiskolai Alapítvány szervezésében létrejött találkozón LMP-s és jobbikos politikusok is voltak, ahogy jobboldali történészek, társadalomtudósok, közgazdászok szintén. Házigazdaként a jobbikos Steinmetz Ádám fogadta a résztvevőket. Előadást tartott Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Király Miklós jogász és Teplán István közgazdász-szociológus.

A nyugalmazott megyéspüspök előadásának központjában állam és egyház viszonya szerepelt. „Már állami vezetők akarják megmondani, mit jelent kereszténynek lenni” –  szónokolt. Szerinte nekik például szólniuk kell akkor is, ha az emberfogalom torzul, és egyesekre másként kezdenek tekinteni, mint a többi emberre.

Megkérdeztük az eredeti cikk szerzőjét, Lakner Dávidot, hogy mit szól a dologhoz, aki azt válaszolta, hogy

Dühített, de nem lepődtem meg túlságosan rajta, látva az ő hozzáállásukat a szakmához. Mindenesetre vicces ilyet olyasvalakitől olvasni, aki egyenesen a főszerkesztőségig és lapigazgatóságig vitte.

Azért mi gratulálunk Laknernek, hiszen az vagány dolog, amikor az embertől ilyen pofátlanul lopnak. 

(Fotó: Facebook/Stefka István)