Orbán olasz "hőse" csúnyán pofára esett :D

Rómában megalakult az új olasz kormány. Nélküle.

Az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt kormánya azért jött létre, mert Matteo Salvini korábbi belügyminiszter puccsszerű módon, szándékosan kormányválságot idézett elő a korábbi koalíciós Öt Csillag-Liga-kormányban annak érdekében, hogy ő lehessen Olaszország miniszterelnöke.

Most már biztos azonban, hogy csúnyán benézte, pontosabban elszámolta magát. Ugyanis Giuseppe Conte miniszterelnök inkább szövetkezett a baloldallal annak érdekében, hogy megakadályozza a Putyin-rajongó populista Salvini hatalomra jutását. A tegnapi napon pedig meg is alakult az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt kormánya.

Ahogyan korábban megírtuk: egy júliusban nyilvánosságra hozott titkos hangfelvételen Matteo Salvini közvetlen bizalmasa tárgyal arról oroszokkal Moszkvában, hogy milyen úton-módon nyomjanak dollártízmilliókat az olasz populista kormánypártba, a Ligába. Most éppen ez a párt esett ki a hatalomból, feltehetően Moszkva nagy bánatára. Így ugyanis az első számú putyini bábpártnak jóval kisebb ráhatásai lesznek az olaszországi történésekre. 

Tegnap óta hivatalosan is egy populista haszonleső Putyin-bábbal kevesebb van hatalmon Európában. Így Orbán egy hatalmát vesztett politikust csodálhat tovább "hősként"...