Szakértő Kósa Lajos: "A lakosság négyötöde szavazhat a Fidesz-KDNP jelöltjeire az önkormányzati választásokon"

Lali kiszámolta, hányan tudnak fideszesre szavazni.

Az ország 3177 önkormányzatából mintegy 1200 településen állított jeltöltet a Fidesz-KDNP, ami az önkormányzatok számát tekintve 37 százalékos eredmény, de ezeken a településeken összesen 7,8 millióan laknak, vagyis az ország lakosságának négyötöde olyan helyen él, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni - jelentett be a párt önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke - Lali - szerdán, Békéscsabán.

Bár azt nem jelentette ki, hogy a lakosság négyötöde a Fideszre is fog szavazni, azt azért igen, hogy aki az ellenzéket támogatja, az háborút akar.

Ezért a választóknak azt kell eldönteniük, hogy olyan településen kívánnak-e élni, ahol állandó a konfliktus, a viszály és a küzdelem a kormány ellen, így értelemszerűen az építkezésre kevesebb energia fordítódik, vagy egy olyan helyen, ahol inkább a fejlődés, az építkezés, a település szépítése a legfontosabb célkitűzés - fogalmazott.

Ez a választási elemzés már-már majdnem annyira hiteles és jó, mint amit 2016-ban produkált Lali, a kvótanépszavazás előtt:

- „A perdöntő, hogy érvényes...Nem! Vagy igen? Tehát, akkor össze vagyok kavarva. Segítséget kérek!

- „Lemond-e Orbán Viktor, ha érvénytelen lesz a népszavazás?

- „Nem, nem mond le. Akkor van következménye a népszavazásnak…Ez se jó, mert nem akkor van. Bonyolult a kérdés...Tehát mondom…Mondhatom? Nem, nem mond le. A döntő nem a részvétel, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben. Ha a nemek vannak többségben, a parlament jogalkotásba kezd, ami egyébként megakadályozza, hogy illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon. Ha pedig az igenek vannak többségben, akkor lemond a kormány és a Fidesz-frakció is.”