Egy rugó a krumplis lángos, Orbán-stróman a Mészáros!

Nyilván Orbán Viktor ingyen, a mi pénzünkből zabálta tele magát Kötcsén - ahogyan azt nap, mint nap szokta - bárhol is legyen a világban, mindenesetre a Facebook-oldalát kezelő Habonyita vicceskedve kiírta Orbán Kötcséről posztolt "lángosért sorban állós" fotójára, hogy "2 forint a forró lángos". A régi budapesti rímmel úgy folytathatnánk, hogy „Dögöljön meg Kádár János!’, de hát Kádár már régen nincs az élők sorában és végül a történelemkönyvekbe is úgy vonult be - minden történelemhamisítás ellenére - mint a politikai ellenfeleit ellehetetlenítő, a hatalomért bárkit elárulni kész zsarnok.

Egyébként Orbán Facebook-oldalát kezelő valaki (feltételezhetően Habony excsaja, Kaminsky Fanni) helytelenül írta a bejegyzéshez az egykori rigmust, ugyanis Majtényi György történész éppen tavaly megjelent Egy forint a krumplis lángos - A Kádár-kor társadalma című monográfiájában publikálta a történelmi megfejtést, miszerint a valóságban egy rakamazi gyümölcskertész, bizonyos Hart András skandálta dokumentálhatóan elsőként, hogy „Egy forint krumplis lángos, dögöljön meg Kádár János!”. Ezt viszonylag könnyű belátni, ugyanis a korabeli jegyzőkönyvek is erről tanúskodnak:

1956. november hó 4-én követő napokban, amikor a vádlott tudomást szerzett a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány megalakulásáról, a vádlott a rakamazi italboltban meglehetősen ittas állapotban kijelentette: „1 Ft a krumplis lángos, le van szarva Kádár János!

Ezért egyébként 1 évi szabadságvesztéssel „jutalmazta” izgatás ürügyén és koholt vádak alapján az ügyben eljáró megyei bíróság. 

Nos, nagy valószínűséggel, amennyiben Orbán Viktor nem kényszerülne rá, hogy a jogállamiságot és demokratikus államberendezkedést valamelyest megkövetelő Európai Unió milliárdos, eredetileg a hazánk fejlesztésére, felzárkóztatására szánt pénzeket nyelje be hétről-hétre a strómanjain keresztül, akkor feltehetően már mi is államellenes izgatás miatt ülnénk a vádlottak padján. De mivel rákényszerül, ezért csak az alábbi parafrázissal üzenjük neki jelezve azt, hogy tudjuk, hogy tudja azt, hogy mi is tudjuk és mindenki tudja, hogy tőlünk lopják el a milliárdokat:

Egy rugó a krumplis lángos, Orbán-stróman a Mészáros!

2forintaforrolangos

Nem látjuk a kasszát a képen :D (Fotó: Orbán Viktor/Facebook.com)