„Szétb...om az agyad, te szemét!” - rendőrségi csúcsvezető zaklathatta és bántalmazhatta beosztottját!

Az ORFK ezredesnője bántalmazás miatt tett feljelentést egy vezérőrnagy ellen.

Engem még az apám se vert. Egyetlen férfi sem teheti meg, hogy kezet emel egy nőre, akkor pedig főleg nem, ha a férfi rendőri elöljáró (…) Ezt már nem tudtam tolerálni, bármennyire is lojális és elkötelezett vagyok a szervezet iránt. (…) Állapotomra tekintettel jelenleg orvosi felmentéssel mentesítve vagyok a szolgálati feladatvégzés alól

- nyilatkozta az ezredesi rendfokozatban lévő rendőrnő a Népszavának a felettesével kapcsolatban.

A történetből kiderül, hogy az ezredesnek kapcsolata volt említett munkahelyi felettesével, egy vezérőrnaggyal, aki házassági ígéretekkel szédítette el, amiből aztán kvázi semmi sem lett. A nőnek végül elege lett a szeretői státuszból és - ahogyan az a filmekben is lenni szokott - bejelentette a szakítást. Ekkor kezdődött a nő tortúrája, ugyanis mivel a férfi képtelen volt elfogadni a nő döntését, ezután még hónapokon át zaklatta, fenyegette, végül bántalmazta a sértettet, amiről egyébként látlelet is készült. Az ezredesnő bár ezután írásban kérte Balogh János vezérőrnagytól, az országos rendőrfőkapitánytól, hogy elöljárói hatalommal való visszaélés, illetve bántalmazás miatt tegye meg a szükséges intézkedéseket, azonban várakozásával ellentétben a bántalmazó vezető helyett éppen őt, a sértettet helyezték át egy másik szervezeti egységhez. A történet egyik további - elsősorban munkajogi - pikantériája, hogy az eddigi határozatlan munkaviszonya, határozott jogviszonnyá változott.

A Népszava az üggyel kapcsolatban először megkereste az ORFK Kommunikációs Szolgálatát, de ők végül a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányították a médiumot, akik a következő választ küldték:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás van folyamatban. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt.