Októberben véget lehet vetni a narancsbárók uralmának

A Jobbik éppen a legnagyobb narancsbáró székhelyén, Felcsúton hívta fel erre a figyelmet.

Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa Felcsúton, Magyarország második fővárosában járt, hogy a közelgő önkormányzati választások kapcsán beszéljen a vidék helyzetéről, kilátásairól, valamint pártja szakmai elképzeléseiről. Mészáros Lőrinc és családja (Orbán Viktor és családja) nemcsak az itteni birtokokat, hanem a környező települések földjeit is uralja. 

A jobbikos politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzati választás egy újabb lehetőség arra, hogy

az emberek megüzenjék az Orbán-kormánynak, elegük van abból, hogy kiskirályok uralkodnak szerte a vidéken.

Ismét felhozta, hogy a Jobbik

háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást, e felett csak kivételes esetekben kaphatnák meg a nagybirtokosok a főleg az EU által biztosított pénzeket.

Az erről szóló határozati javaslatot benyújtották a kormánynak, amelyet egyúttal arra kértek, hogy a szigorítást még az új EU-s költségvetési ciklus büdzséjének lezárása előtt tárgyalja meg és fogadtassa el Brüsszelben. Az ellenzéki párt a polgári törvénykönyvet is átírná, hogy a nagybirtokosok rokonok segítségével se tudják kijátszani az új szabályokat.

Ennek legfőbb oka, hogy a Fidesz 10 éve tart törvényesített földrablást, és tömi ki uniós pénzzel (is) az oligarchái zsebét. És ez az, ami ellen október 13-án fel lehet lépni.