És az megvan, hogy egyes aberrált római császárok pedofil játéka is „halacska” volt?

Akárcsak a most átadott balassagyarmati tanuszoda kabalafigurái, amiket Szabó Tünde örömmel mutatott be. Ilyen „játékszerek” már időszámításunk előtt is kaptak szerepet a vízben, csak akkor épp gyerekeket neveztek így, akikkel császárok „szórakoztak”.

A napitortenelmiforras.blog.hu pl. így ír Tiberius császárról (i. e. 42. november 16. - i. sz. 37. március 16.):

„Még ennél is ocsmányabb gyalázatosabb hírek keringtek róla, amelyeket szinte még elmondani vagy meghallgatni sem lenne szabad, nemhogy elhinni. Állítólag zsenge kisfiúkat tanított be, akiket halacskáknak nevezett, hogy úszás közben a combja között forgolódjanak, és nyelvükkel meg gyengéd harapdálással csiklandozzák. Sőt, azt is beszélték, hogy nagyobb, de még el nem választott csecsemőknek emlő gyanánt a hímvesszőjét adta a szájába. Efféle gyönyörűségek vonzotték mind hajlamainál, mind koránál fogva.”

Még ha a fentiek nem is számítanak a legszélesebb körben ismert történelmi emlékeknek, azért kissé bizarr felemlegetni a "halacskát" egy gyerekekkel teli tanuszodában, nem?

Bár tudjuk, hogy Magyarországon legendásan jól megy a kabalák elnevezése:

Itt volt nekünk pl. nem is olyan régen Water Willy és Water Lilly. A figurák tervezője, Tatai Tibor eredetileg Lilinek és Lalának keresztelte a 2017-es vizes világbajnokságra szánt alkotásait, ezt azonban a szervezők "menőségből" felülírták, így lettek angolos nevek a befutók. Csak abba felejtettek el belegondolni, hogy a willy angol nyelvterületen péniszt jelent...