Orbán 4 éve még az iszlámot dicsőítette, most reméli, hogy az új osztrák kormány "nemet mond a politikai iszlámra"

Orbán Viktor tegnap a hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, akivel - of course - a migránsokról beszélgetett.

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól - jelentette ki.

Ennél a pontnál belemehetnénk a letelepedési kötvények által Magyarországra ellenőrizetlenül érkező iszlamisták ügyébe is, de inkább most idézzük csak azt fel, hogy mit mondott 2015. június 5-én Abdel Fattah el-Szíszivel, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón:

Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk.

(...)

Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk, és kívánjuk Egyiptomnak, hogy a saját kultúrája és vallása alapján sikeres lehessen.

Ja, s pár nappal később, a kerítésépítés bejelentése előtt egy héttel, az Arab Bankok Szövetségének éves budapesti közgyűlésén gazdag arab bankárok és befektetők ánuszát izgatva így szólt Viktor:

Voltak persze csúcsok, és voltak mélypontok, de a magyarok és az arabok közötti szimpátia sohasem tűnt el sem az államközi kapcsolatokból, sem a gazdasági életből. 

Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra is, hogy az a város, ahol most vannak, egy dinamikusan fejlődő turisztikai város. Évi 8-10 százalékos növekedésünk van, és ha önök hotelt akarnak kivenni ebben a városban, akkor leginkább arab tulajdonban lévő hotelekben tudnak megszállni, mert az elmúlt évtized egyik fejleménye az volt, hogy a budapesti hoteleket jelentős részben arab befektetők vásárolták föl. 

Én szeretném önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják. Az iszlámot, az önök civilizációs gyökereit itt rendkívül nagyra értékelik; mi úgy tekintünk arra, mint egy nagy lelki és szellemi építményre, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük.