Volner is beintett Toroczkaiéknak: kilépett a képviselőcsoportból!

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselői csoportjából kilépő politikus meg is indokolta döntését: Toroczkaiék esélytelenek a kormányzati szerepre.

A párt tagja azonban - sokak kérése ellenére - soha nem szerettem volna lenni és immár fél éve kerülöm a párt színeiben történő közszereplést. Ma pedig kiléptem a parlamenti képviselői csoportból is, befejezve a párt külső támogatását. A Mi Hazánknak és a benne dolgozó barátaimnak sok sikert kívánok a folytatáshoz! (…) Nem bántó szándékkal írom, de sem rám, sem az értelmiségi barátaim intellektuális támogatására nincs szükség egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához.

 - írja Facebook-bejegyzésében Volner.

Volner Jánost tavaly zárták ki a Jobbik frakciójából, majd 2018. november 10-én Dúró Dóra, Apáti István és Fülöp Erik országgyűlési képviselőkkel megalakította a Mi Hazánk Mozgalom - frakciónak nem minősülő - országgyűlési képviselői csoportját. Napnál is világosabb, hogy a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk mozgalom a Fidesz érdekében politizál és az is tisztázatlan, hogy honnan, milyen forrásokból tudtak kampányolni a májusi EP választásokra. Beszédes, hogy Volner mostani bejelentése előtt már több, korábban emblematikusnak számító, a mozgalom létrehozásánál bábáskodó radikális politikus hagyta el Toroczkai László és Novák Előd nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalmat. Nem lennénk meglepődve, ha Volner az eddigi szolgálataiért kapna valamilyen állami vagy államközeli feladatot, illetve megbizást, legalábbis erre utalhat a bejegyzés - egykori Fidesz-szlogent idéző - kacsintós zárómondata, miszerint:

A jövő elkezdődött.