Uzsorások teszik pénzzé a rezsiutalványokat

Ezt a Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály mondta az ATV Híradójának. De nem csak ők árulják a neten, hanem azok is, akik semmit nem tudnak kezdeni vele. És belőlük is van bőven.

Egy hirtelen gondolat volt, az alapötlet talán az, hogy nem sokat érünk vele. Tehát már akinek ennyi a rezsije, az szerencsés ember, de gyakorlatilag én mindegyik számlámat be is fizettem, de még ha most fizetném be, akkor is jelentősen ki kell pótolni, és azért ahhoz nem kell túl sok ész, hogy azt tudjuk, hogy a nemzeti közművek állami monopólium

– árulta el egy nyugdíjas a 24.hu-nak.

A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint azonban nem csak az a probléma, hogy a támogatás a szénnel-fával fűtő vidéki nyugdíjasoknak nem jelent érdemi segítséget, hanem az, hogy a legszegényebb településeken a rezsiutalványok az uzsorásoknál landolnak.

Ezek az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik. – Mennyi ilyenről hallottak? – Mi konkrétan háromról tudunk, akik név szerint és településről is, de ismerve a vidék kiszolgáltatottságát, azt hiszem, ez 50-60-100 ember is lehet ilyen

– mondta Karácsony Mihály. (Ez egyébként nyugodtan feltehető a "két hét alatt rend" nevű polcra is.)

Ja, és mellesleg a nyugdíjasokat annyira kedvelő kormányunknak köszönhetően a nyugdíjkorhatár pár éve folyamatosan emelkedik. Idén fő szabály szerint a betöltött 64 éves kortól lehet igényelni az öregségi nyugdíjat, jövőre 64,5 éves kortól lehet majd. Hogy legyen minek örülni.