Tarlós azt kamuzta, alig lesz futóverseny Budapesten, de már Fidesz-közeli a futóbiznisz, ezért van bőven

Sőt, Novák Katalin szerint már nem is csak futóverseny, hanem családbarát fesztivál!

Félmilliárd futólépés Budapesten, ez a jelmondata a 34. Budapest Maraton®-nak, amely a családok fesztiválja is lesz - írta tegnap a Fecabook-oldalán Novák Katalint. Majd megemlítette, hogy a résztvevők a főváros szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten.

Vagyis, ez immár nem egy Budapestet megbénító rendezvény, hanem "kiváló lehetőség, hogy együtt legyen a család".

Vajon Novák Katalin emlékszik arra, hogy április elején Tarlós István azt mondta az Inforádióban – amikor a Red Bull Air Race-t is offolta –, hogy a kiemelt 3-4 futóversenynél nem lesz több a jövőben a fővárosban? És hogy miért nem? Hát azért, mert:

„Az már most véget ért, hogy hetente, kéthetente, három hetente jó időben a legelképesztőbb helyeken városi futóversenyek legyenek. Mert ezt a budapestiek többsége a mérések szerint nem támogatja” - jelentette ki penetráns magabiztossággal.

A Népszava szedte össze egyébként, hogy Tarlós levegőbe beszélése óta hány futóversenyt rendeztek a fővárosban. Spoiler: Sokat.

Most akkor családi fesztivál vagy a budapestiek többsége által nem támogatott átok? Nagyon úgy tűnik, hogy fideszes kampányböffentéstől függ.