Kubatov közölte, hogy az 1.2 milliárd, amit az Európa Liga csoportkörbe kerüléssel keresett a Fradi, az csak a focié

A Pesti Srácok készített gazdag nyelvmunkával interjút Kubatov Gáborral még a tegnapi EL meccs előtt. Kiderült, hogy elképesztően kiváló a fejlődés a Ferencvárosnál, az utánpótlásnevelés kiváló eredménye, hogy a fiatalok megtanultak köszönni, ja és az is, hogy az 1.2 milliárd, amit az Európa Liga csoportkörbe kerüléssel keresett a Fradi, azt csak a labdarúgás kapja, más szakosztály részesülhet belőle.

Ez a labdarúgásé lesz és bár jó kimondani az összeget, azt azonban tudni kell, hogy ez költségvetésünknek csupán a 20 százaléka. Ne feledjük, hogy vennünk kell majd játékosokat, ki kell fizetni a prémiumokat a csapatnak, az edzőnek, és mindenkinek, aki ebben a győzelemben részt vett; gondolok itt mindazokra, akik munkájukkal hozzátettek a sikerhez. Ez mindenkit motivál majd a jövőben is. Ami azonban a pénznél sokkal többet jelent, hogy a Ferencváros hírnevének és a csapat tartásának is jót tesz a siker. A játékosok értéke hihetetlen mértékben megnőtt, egy 200 ezer eurós játékos akár 1 millió eurót is érhet 

- felelte Kubatov arra a kérdésre, hogy a szakosztályok is részesülhetnek-e abból a pénzből, amit a Ferencváros az EL-ben keres.

Élvezetes rész volt továbbá a Pesti Srácok által készített interjúban, mikor szóba került az utánpótlás.

Jelenleg 3.500 fiatal van a kezünk alatt a Ferencvárosban, ez egy fantasztikus dolog. Megvannak a fontos célok, ezek kötelezőek a Fradinál, de igazából az egész munkának az az értelme, hogy gyerekeket neveljünk. Nem lesz mindenkiből sztár, de közben szorgalmas munkára neveljük őket és megtanítjuk  csapatban gondolkozni és dolgozni, hogy egymásért küzdhessenek, hiszen az életben, a mindennapokban is segíteniük kell egymást. Amikor az egyiknek megy kevésbé, a csapattársa kisegíti és így kell ennek lennie fordítva is. Érezniük kell, hogy számíthatnak egymásra. Ezen kívül rendszeres orvosi vizsgálatot tartunk és drogszűréseket. Eljutottunk oda, hogy nem dobálják el a szemetet, megtanulnak köszönni, véleményem szerint  ezek mind fontos dolgok - mondta Kubatov.

A Ferencváros egyébként tegnap 1-1-es döntetlent ért el az Espanyol otthonában, a kezdőcsap így nézett ki:

Kubatov Gábor pénzügyi kijelentése mellé egyébként érdekes odatenni, hogy mit nyilatkozott a csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó, Alekszejev Tamara a minap a Nemzeti Sportnak:

„Hogy őszinte legyek, én nem keresem halálra magam. A mi egyesületünk, a Volán Fehérvár a legszegényebb itt Székesfehérváron,  a minimálbért keresem, és ahhoz kapok egy kis ösztöndíjat. Minden hónapban mondom, hogy szeretnék fizetésemelést, de nincs rá keret. Az öttusában csak a legjobbaknak van esélyük arra, hogy magas összegeket keressenek. Annyira nem nézett sport, a szponzorok is inkább a csapatsportokat támogatják. Szóval, nem lehet annyira jól megélni belőle, nem egy focistaállás. Ha újraszületnék, lehet, hogy focista lennék, mert fele ennyit kellene edzenem, és nem kellene nagy eredményeket elérnem, mégis többet keresnék. Én ha megnyerem az Eb-t, kapnék 2-3 milliót, ők kijutottak az Eb-re, kaptak fejenként tízet. Értem, én hogy sokkal nézettebb, de amennyit beleteszek az öttusába. Hálátlan sport az öttusa.”