A "példásan viselkedő" olaszliszkai lincselő kiengedése után egy másik most hatmillió forint kártalanítást kapott

Szegénnyel igazságtalanul bántak a börtönben...

A rossz börtönkörülmények miatt az olaszliszkai lincselés egyik elítéltje, F. György hatmillió forint kártalanítást kapott. Pert nyert az állammal szemben.

F. György (a nevét ugye nem lehet kiírni, mert neki vannak ám emberi jogai) amúgy többszörösen büntetett előéletű. Első fokon 15 év fegyházat kapott, de a 2009-es jogerős ítélet szerint életvitele, viselkedése annyira veszélyes a társadalomra nézve, hogy nem elegendő határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélni, így életfogytig tartó szabadságvesztést szabott rá ki a táblabíróság, leghamarabb harminc év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat feltételesen.

Ő volt az a humánum nélküli egyed, aki a már földön fekvő, magatehetetlen Szögi Lajost páros lábbal oldalba rúgta összetörve a bordáit.

Júliusban egyébként 13 év fegyházbüntetés után elhagyta a börtönt az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, H. Dezső, mert "példásan viselkedett" és 4 évet elengedtek a büntetéséből. Nem mellékesen neki A BÍRÓSÁG KÖZEL 5 MILLIÓ FORINT KÁRTALANÍTÁST ÍTÉLT MEG, mert az ő cellájában nem szellőztettek eleget, nem volt meleg víz és még a budi is szutykos volt.

Szögi Lajos családjának 2010-ben – kamatokkal együtt – 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, de a társadalom fent említett hasznos tagjai nyilván nem igazán tudnak fizetni, így akárcsak H. Dezső államtól kicsikart lóvéját, F. Györgyét is remélhetőleg ők kapják majd meg.

Made in Hungary.