Orbán barátsága nem jó ómen mostanság Európában: Az osztrák haverok is kiestek a hatalomból!

Mostanában nem jó ómen Orbán haverjának lenni tőlünk nyugatabbra, Európában: ugyanis Matteo Salvinihez hasonlóan Orbán osztrák szövetségesei is látványos csukafejest ugrottak az ugrótorony legmagasabb részéről a politika leengedett, csontszáraz medencéjébe. Fájhatott…

A fideszesek által csak szimplán árulónak titulált osztrák kancellár, Sebastian Kurz zseniálisat húzott, amikor a Strache-botrány után az előrehozott választások mellett döntött.

A fiatal kancellár megszilárdította hatalmát, sőt 5 százalékkal növelte támogatottságát, míg Orbán orosz pénzekből finanszírozott populista és hazaáruló haverjai kibuktak a hatalomból. Az FPÖ minden előrejelzéshez képest is rosszabb eredményt ért el, ugyanis 10 százalékkal kevesebbet kaptak a 2017-es választásokhoz képest, miközben a Zöldek pont 10 százalékkal növekedtek. Az ilyen és hasonló szituációkra mondják a kocsmai szlengben, hogy szipiszopi. Mostanában elég látványosak egyébként Orbán potenciális populista szövetségeseinek fiaskói és emellé még Moszkvában is egyre nagyobb a zűrzavar. Putyin persze nem engedi el az Európa spionjaként funkcionáló beosztottja, Orbán Viktor kezét, sőt gyakorlatilag csak ő maradt kormányon a Moszkvából pénzelt pártvezetők közül.

Talán éppen ezért látogat októberben újra Budapestre Orbán főnöke…