Trócsányi visszaszaladt Brüsszelbe egy újabb pofonért, meg is kapta: Alkalmatlan uniós biztosnak!

Orbánék számára egyértelművé tette az Európai Parlament jogi szakbizottsága, hogy új jelöltet várnak Trócsányi helyett. - Lehet, hogy másodjára megértik :D Ha viszont nem, akkor még mindig rugózhatnak, de nincs sok értelme a második - az elsőnél jóval látványosabb és égőbb - fiaskó után.

Hát ez égő – Orbán Viktor ugye egyszer arról beszélt, hogy politikai ügyekkel foglalkozik, üzleti ügyekkel nem. Trócsányi viszont üzleti ügyekkel is foglalkozott, úgyhogy most európai politikai ügyekkel nem fog...

Ettől függetlenül óriási szégyen a Fidesz-kormányra nézve, hogy a jelöltjük még a szakmai meghallgatásig sem jutott el. Október 13-án dönthetünk, hogy meddig engedjük, hogy Orbán Magyarország megítélését is korrupt rendszeréhez láncolva húzza a mélybe.

- kommentálta Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő Facebook-posztjában a hírt.

A jogállamiság lebontásában hatalmas óriási bűnrészességgel résztvevő Orbán-szolga láthatóan nincs képben; nem érti, hogy Brüsszelben nem Orbán gazdi és a Fidesz akarata érvényesül mindenek felett. Láthatóan elszokott a demokrácia működésétől, amelyben fölösleges egy konszenzusos bizottsági döntés után fenyegetőzni, hiszen egy titkos szavazáson a többség döntött. Minél inkább hadakozik, annál egyértelműbbé válik mindenki számára, hogy képtelen elfogadni a jogállamiság alapelveit. Persze nem csoda, hiszen ő volt az egyik végrehajtója a magyarországi hatalmi ágak függetlenségének orbáni felszámolásának.

Amikor a jogászt sérelem éri, nincs más választása, mint hogy megfontolja, hogy az igazát az illetékes bíróság előtt védje meg.

- írta a mai döntés után is értetlenkedve.

(Főkép: HVG)