Narancsvidék: "Felcsút elővárosa" hemzseg a szeméttől és a patkányoktól

A Fejér megyében található Bicske egy igazi fideszes kisváros. Fideszes többséggel az önkormányzatban, hűbérurakra hajazó országgyűlési képviselővel, hűséges, vagyis (eddig) sikeresen behülyített választókkal, mindennek nyomán pedig igencsak ellustult kormánypárti szereplőkkel. Mészáros Lölőke természetesen itt is jelen van, ahogyan Orbán apja is, valamint sok-sok szemét és patkány. A Magyar Hang cikkét szemléztük.

A posványból való kitörést, vagyis a rothadáshoz vezető fideszes uralom megdöntését tűzte ki célul Molnár Dániel, az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Molnár édesanyja Bicske jegyzője volt még a fideszes korszak előtt. 2008-tól, miután Tessely Zoltánt választották polgármesternek folyamatos támadásoknak volt kitéve. Az ellene irányuló vizsgálatok során azonban soha, semmilyen visszaélést nem sikerült rábizonyítani. A sorozatos vegzálások azonban „eredményre vezettek”, idegileg teljesen kikészítették a személyét ért támadások, életének pedig önkezével vetett véget.

Molnár ellenfele most a Mészáros családhoz közeli Bálint Istvánné lesz, akire ha nem a Fidesz színeiben indulna, bizonyára rögtön rásütnék, hogy migránssimogató, hiszen korábban az azóta már bezárt bicskei menekülttáborban dolgozott a rászorulók megsegítésén.

Bicskét egyébként kis Nápolyként is emlegetik a helyiek, méghozzá negatív értelemben, hiszen a város hulladékgazdálkodása kudarcot vallott.

bicske

Kép és borítókép: Magyar Hang olvasói fotók

A Zöld Bicske Nonprofit Kft., vagyis a város hulladékgazdálkodási cégének vezetését korábban Teszár Tamás kezébe adták, méghozzá százmilliós többlettel bíró kasszával együtt. A vállalkozás adóssága mára elérte az 500 millió forintot. Még a meglehetősen átlátszó módon működő ÁSZ is szabálytalanságokat állapított meg a fideszes rokonoktól hemzsegő cégnél.

A Kft. egyébként Bicskén kívül még 21 település szemetét gyűjti össze, vagyis mind a 22 település hulladéka Bicskén gyűlik össze, több száz tonnáról van szó.

Az építési hulladékot, a zöldhulladékot, szelektívet és a vegyes háztartási szemetet is a csupasz talajon tárolják, az nem kerül el Bicskéről. Ez a laikusok számára is érthető veszélyekkel jár. A csupasz földön való tárolással veszélyes anyagok kerülnek a talajba, onnan a talajvízbe. A nagy mennyiségű, szabadon tárolt szemét hatására a telephely környékén pedig elszaporodtak a patkányok.

- írja a portál.

A gigantikus szeméthegyek pedig jelképes módon egészen a felcsúti Pancho Aréna szomszédságáig gyűrűznek.

A bicskei lakosok október 13-án arról is döntenek majd, hogy kiűzik-e a szeméthegyeket és a patkányokat.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.